قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب ۱۳۶۸ |
بهموجب این قانون که در سال ۱۳۶۸ به تصویب رسید برخی محصولات اساسی کشاورزی با اهداف متفاوت اعم از حمایت از تولیدکنندگان و سایر اهداف که ذیلاً بحث میگردد موردتوجه خاص قرار گرفتند.
اهداف قانون تضمین خرید محصولات اساسی زراعی
o حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی شامل گندم، برنج، جو، ذرت، چغندرقند، پنبه وش، دانههای روغنی، چای، سیبزمینی، پیاز و حبوبات
o ایجاد تعادل در نظام تولید
o جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی
o جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان
قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی ماده واحده - به منظور حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی و ایجاد تعادل در نظام تولید و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی وضرر و زیان کشاورزان، دولت موظف است همهساله خرید محصولات اساسی کشاورزی (گندم، برنج، جو، ذرت، چغندر، پنبه وش، دانههای روغنی،چای، سیبزمینی، پیاز و حبوبات) را تضمین نموده و حداقل قیمت خرید تضمینی را اعلام و نسبت به خرید آنها از طریق واحدهای ذیربط اقدام نماید. تبصره ۱ - وزارت کشاورزی موظف است همهساله قیمت خرید تضمینی محصولات فوقالذکر را با رعایت هزینههای واقعی تولید و در یک واحد بهرهبرداری متعارف و حفظ رابطه مبادله در داخل و خارج بخش کشاورزی تعیین و حداکثر تا آخر تیر ماه به هیأت دولت تقدیم نماید. تبصره ۲ - دولت موظف است قیمتهای مصوبه مزبور را قبل از آغاز هر سال زراعی (آخر شهریور ماه) از طریق رسانههای عمومی اعلان نماید. تبصره ۳ - دولت موظف است ضرر و زیان احتمالی موضوع این قانون را از منابع مالی خود تأمین نماید.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و سه تبصره در جلسه علنی روز سهشنبه مورخ بیست و یکم شهریور ماه یک هزار و سیصد و شصت و هشت مجلسشورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۶۸/۶/۲۲ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
|